Hvem er vi?

Kompani Føniks ble startet av Monica Lund Osther og Heidi Huse Myrmo. Vi lever begge med uhelbredelig kreft, og har barn som pårørende som hjertesak. Sammen ønsket vi å skape det tilbudet vi har savnet for våre barn.

Monica Lund Osther

Monica var 37 år da hun fikk brystkreft i 2013, barna var da 2 og 4 år. 3 år senere fikk hun sjokkbeskjeden om at kreften hadde spredd seg videre til andre organer og var blitt uhelbredelig. Monica har nå levd med spredning i 6 år og har erfart at livet fortsatt kan være veldig godt og inneholde mye livsglede og hverdagsmagi, til tross for en tøff diagnose.

Hun har også erfart hvordan kreft rammer hele familien og siden hun ble syk har hun hatt et engasjement for barn som pårørende, som mangler sidestykke. Da Monica savnet et bedre tilbud for barn som behøvde å forstå sin egen situasjon bedre, og ha en måte å kommunisere rundt temaet på, valgte hun å skrive boken hun selv savnet - Når livet blir trist

For Monica gir det en slags mening i det meningsløse å kunne bruke sine erfaringer til å noe som gir verdi for andre, både gjennom boken hun har skrevet, gjennom å holde foredrag som setter livet i perspektiv, gjennom intervjuer, podcaster og åpenhet i sosiale medier. Og nå, gjennom hjertesaken Kompani Føniks.

Heidi Huse Myrmo

Heidi ble diagnostisert med tarmkreft med spredning i 2021. Med små barn på halvannet og fem år, kan man ikke kalle beskjeden noe annet enn en bilkollisjon i sakte film. Heidi var småbarnsmor, kone, gründer, og over natten - uhelbredelig kreftsyk.

Fra starten av sin sykdom har Heidi valgt å være åpen om sykdommen og hverdagene. Dette har ført til tanker, erfaringer og meninger om hvordan kreftpasienter og pårørende ivaretas. Og da spesielt barn. For Heidi og familien har det vært utrolig viktig å opprettholde hverdagene - da de plutselig er det viktigste i verden. Jobb, barnehage, kaotiske middager, perleprosjekter, skjermtid, Toro-vafler, og alt imellom.

Med sitt brennende engasjement og erfaring fra selskapsdrift vil Heidi være primus motor for den daglige driften av Kompani Føniks. Heidis styrke er organisering, struktur og systemer. Hvis Monica er hjertet og språket, er Heidi nerden som trekker i de digitale trådene!

Heidi gleder seg til å kunne bidra til at ikke bare én, men flere familier, kan bli del av vårt fantastiske Kompani - og at sammen blir vi sterkere.

Krafttak mot kreft - Heidi

Først tenkte hun stort og langt. Hvor skulle de reise? Hva gjensto å oppleve? Heidi Huse Myrmo (39) og ektemannen Halvar satte seg ned for å skrive en liste over alt de ville skynde seg å oppleve sammen. Hva ville de ta med barna på?

Svaret overrasket dem. For de har jo reist. Som så mange i sin generasjon nordmenn har de opplevd mer hittil i sine liv enn de aller fleste mennesker i verden vil oppleve i løpet av hele sin livstid. Det de ønsket mer av, var ikke de store tingene. Det var de små. Heidi og Halvar oppdaget at hver dag teller.

Den lille huskelappen ble til Heidis aller første tatovering.

Krafttak mot kreft - Monica

Hvordan ser en kreftpasient ut? Hvordan lever hun? Monica har jobbet som instruktør for gruppetimer på treningssenter under store deler av sitt sykdomsforløp. Hun har jogget eller gått fort til strålebehandling på sykehuset. Hun har hatt behov for mest mulig normalitet i en tilværelse som fort preges av unntakstilstand.

– Det er rart hvor normalt og hverdagslig livet kan være, samtidig som jeg føler at vi lever i en krise, forklarer hun.

God Morgen, Norge - Monica

Monica (43) har uhelbredelig kreft: – Man må akseptere det man ikke kan endre

 

Kreftkompassets Podcast - Heidi

Heidi lever et godt liv med mann, to mindre barn og driver sin egen bedrift. ryggsmertene er spredning av kreft til skjelettet. Hun har siden starten valgt å være åpen om sin situasjon og på den måten fått mye støtte av sitt nettverk.